fbpx

Svar till: Funderar att plugga till mätningstekniker

Forum Mätteknik allmänt Funderar att plugga till mätningstekniker Svar till: Funderar att plugga till mätningstekniker

  USB
   Instämmer med föregående talare. Mätningskarriären är otroligt intressant och förvånansvärt bred. Är du nyfiken, intresserad av teknologi, utmaningar och problemlösning så tror jag det är svårt att hitta ett mer givande yrke.

   Lönen kommer att variera och du startar kanske inte på den högsta nivån, speciellt om du börjar t.ex. kommunalt. Statligt betalar lite bättre och privat ännu bättre. Är du äventyrlig och söker dig till t.ex. Norge, Australien eller Canada så kan man dubbla det som man förväntar sig här i Sverige. Har du talang för yrket, inarbetar respekt i en organisation, och vågar ta på dig lite ansvar och utvecklar dig själv så då kommer karriären att ta av.

   Jag har jobbat både kommunalt, statligt och privat, och utomlands, alla lösningar hade sina charmer och sina baksidor.

   Om du har gått genom skolan så är det mycket enkelt att få jobb i branschen just nu. Det byggs mycket nu de närmaste 10-15 åren och branschen är ganska härdig. Om det är recession i samhället så är det ju ofta infrastruktur som används för att boosta ekonomin. Mätare är spindeln i hjulet, de är först in och sist ut och däremellan involverad i allt. Du får en mycket komplett bild av anläggningar om du går den vägen.