fbpx

Svar till: Kommun – programvaror för bearbetning av data

Forum Mätteknik allmänt Kommun – programvaror för bearbetning av data Svar till: Kommun – programvaror för bearbetning av data

  ErikNilsson
   Hejsan

   Ja flera kommuner går över till esri plattformen. Det går att jobba direkt i arcmap, geosecma. Dock skulle jag säga att de är ingen dans på rosor från en mätares synvinkel. Man kan mäta och lägga in mätningen direkt men personligen tycker jag man tappar kontrollen på kvalitén. Man kan inte jämföra med tex topocad eller geo. Sedan är det lite beroende på vad ni ska göra och vilken noggrannhet vi pratar om, då menar jag redigering och beräkningar för utsättning tex.

   Kort sagt skulle jag säga att ni MÅSTE inte byta utan ni kan fortsätta använda Topocad som är helt lysande men för kommuner är det en ekonomisk fråga så därav kanske ni måste byta. Men då får man trycka på dom delarna som ni tycker är viktigt att kunna göra. Säger ni att ni tex behöver cad-delen, kunna beräkna stationsetableringar, satsmätning, eller titta på rådata från mätningen osv. Något kan ju gått fel i mätningen så man måste kunna kvalitetssäkra mätdatan.

   Detta kanske dom lyssnar på om ni har tur 😉

   Mvh Erik