fbpx

Svar till: Vad tjänar ni andra?

Forum Anställning & Lön Vad tjänar ni andra? Svar till: Vad tjänar ni andra?

  jonathan89

   nucky: Hej

    

   Lite nyfiken på jobbet som mätare, och har då lite funderingar kring löner och förmåner.

   Enligt Ratsit ligger medelinkomsten på drygt 40′ men om man exempelvis läser här verkar de flesta ligga runt 35-36.

   Hur vanligt är det med tjänstebil? antar att det är vanligare på konsultfirmor medan man på byggföretag likt Skanska och Peab är det mer sällan?

   Som jag förstått det ligger man borta väldigt mycket som mätare, vad betalas i traktamente och hur brukar boendet se ut? Är det hotell eller baracker? Om man vill jobba mer på hemmaplan, är då byggfirmor att föredra där man har större möjlighet att stanna en tid på samma bygge/anläggning? Förstår att kommun är bästa alternativet i det fallet men de verkar ha tråkigare/enklare jobb och aningen sämre betalt.

   mvh/ J

    

   Att det skulle vara tråkigare/enklare jobb inom kommun vet jag inte om jag kan hålla med om. Att krypa runt på en betongplatta och markera ut vart väggar och rör ska vara dagarna i ända i alla väder året runt där det alltid är folk i vägen och kranar som cirkulerar runt ditt huvud är inte särskilt komplicerat och dessutom fruktansvärt tråkigt och slitsamt i det långa loppet. Jobbet på en kommun skulle jag då säga är betydligt mer varierande och skonsammare för din kropp då du har flertalet olika arbetsuppgifter och arbetar oftare i upprätt ställning (bättre för ryggen). Kanske lite lägre lön men det har kanske många andra fördelar också såsom flextid tex.