fbpx

Förenkling av modeller

Forum SBG Geo Förenkling av modeller

 • Inlägg
  Aune
   Hej.

   Finns det i SBG GEO ett enkelt sätt att förenkla linjer i geo eller terrängmodeller.

   När man skapar skärlinjer mellan terrängmodeller så får man ibland linjer med väldigt många punkter på väldigt korta intervall.

   Beräkningsmässigt så spelar bara en av dessa punkter roll och skulle därför vilja ta bort alla punkter utom en inom ett kort intervall.

   Motsvarande operation önskas även för terrängmodeller, då man ibland kan få terrängmodeller som underlag från laserskanning eller motsvarande vilka är väldigt tunga att jobba med, att glesa ut dessa så att man slipper trianglar med areor på mindre än en kvadratdecimeter vore önskvärt.

  Visar 1 svar (av 1 totalt)
  • Svar
   Sikaflex
    Jag har inte geo men har samma problematik som du, mitt tillvägagångsätt kanske är gångbart även i geo. Jag vet att det finns ett verktyg som hanterar dubbletter i geo, funkar det även på noder i en linje? Isf skulle du kunna köra dubblettverktyget på linjen och ställa upp gränsvärdet till det intervall du önskar ha mellan noderna i linjen. Om nu gränsvärdet är ställbart? Om dubblettverktyget inte funkar på noder i en linje så kanske det går explodera linjen till punkter, köra dubblettverktyget, sedan göra en ny linje av de återstående punkterna.

    har du punktmolnsmodulen? Där vet jag att det går att förenkla punktmoln, kanske det även går att förenkla andra typer av indata där?

   Visar 1 svar (av 1 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämnet.