fbpx

Polygontåg geopad/geo

Forum Mätteknik allmänt Polygontåg geopad/geo

 • Inlägg
  loffo
  none
  Hej!
  Någon som vet hur man går till väga för att gå ett polygontåg i geopad och sedan beräkna i geo?
Visar 1 svar - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Svar
  allanjurisson
  none
  Hej loffo!

  Jag är inte hundra men i GeoPad 2016 fanns inte denna funktion då GeoPad är mer för snabbarbeten. Polygontåg är så ovanligt numera och jag har använt det endast vid extrema fall. Min fråga är först vad du ska använda detta till? Om du ska göra en snabb inmätning ute i fält t.ex i en skog där GNSS:en vägrar jobba då skulle jag använda funktion Känd station. Om du ska gå en slinga för att bestämma vissa punkter (min fråga är: varför inte då köra som ett riktigt stomnätsinmätning?) då kan man 1) använda också funktionen Känd station i GeoPAD vid varje uppställning, 2) extrahera berördad plm-filer för varje etablering i programmet GEO 3) kopiera plm mätningar till en ny .ptg-fil (med alla decimaler) och sedan beräkna tåget. Vad ska du använda det till?

  loffo
  none
  Tack för svar!

  Hade ett jobb på ett köpcentrum där dom behövde utsättning av bultgrupper på källarplan samt håltagning på plan 1.
  I ena lokalen på källar plan fanns en stor ”öppning med rulltrappor” där jag lyckades förtäta ner nätet igenom som jag hade lokalt etablerat på plan1. Men på andra sidan skulle det sättas ut bultgrupper i en korridor (källarplan). Min tanke var då att gå ett tåg ner för trappan och igenom ett par dörrar för att komma till korridoren.

  Lösningen blev att efter utsättning för håltagning (centrum pelare på plan1) fick jag be snickaren att pilotborra några hål igenom bjälklaget och skjuta ner punkter med en lodlaser på golvet i korridoren. Dessa kunde jag sen använda för att etablera på sen sätta ut bultgrupperna.

  Hade jag inte haft denna möjlighet så var det först och främst ett tåg jag tänkte på. Har aldrig gjort ett sådant men vet att man kan beräkna det i geo.

  Eller du hade kanske rekommenderat ett annat sätt?

Visar 1 svar - 1 till 2 (av 2 totalt)

Etiketter: ,

 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämnet.