fbpx

PDF till DWG/DXF converter

Forum Mätteknik allmänt PDF till DWG/DXF converter

 • Inlägg
  Agny
   Väldigt ofta händer det att de ända tillgängliga dokument som innehåller ritningar som man behöver är pdf-er. Har ni favorit program som omvandlar pdf-er till dwg eller till dxf?
  Visar 1 svar - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Svar
   tjomme
    Jag brukar använda civil3d. Pdfimport heter kommandot. Finns det nån typ av referens kan man transformera det och ha riktig nytta av det. Rena magin använt det massor. Man får se upp med skalan bara, det blir liksom ingen tvättäkta noggrannhet i det.
    allanjurisson
    none
     Man kan alltid försöka georeferera om man konverterar den till en bild.

     Men ärligt talat har jag på senare tid blivit lite strängare med kunden och säger till att det ska ringa tillbaka och be om en dwg. Det känns korkad att någon riktade i CAD och sedan kan de andra inte få den. Ingen ritning ritas idag för hand ju. Så ring och sig till folk att de får ge bättre underlag annars om vi löser hela tiden blir de bortskämda och när de upptäcker att det inte blev nogrannt då skulle de på dig att du inte varnade dem om det.

     tjomme
      Brukar ni få digitala underlag som ffu?

      Kan man vrida in pdf:er i ett tidigt skede kan man bygga preliminära modeller för mängdning redan innan anbud.

      Maetslusk
      SE
       Jag använder ett bra program som  sitter vid skrivbordet bredvid …han använder tydligen Autocad.

       Har blivit mer och mer att man omvandlar pdf till dwg speciellt i kalkylstadiet…är det bra markplaner med koordinatkryss är det ju en baggis att få dem  i rätt koordinatsystem  men för mängdning så funkar ju ofta lokala system bra.

       Håller helt med allanjurisson om att det är korkat att sitta och omvandla en cad-ritning som är i pdf tillbaka till en cad-ritning men det är ju så vi jobbar i den här branschen…alla ska uppfinna hjulet om och om igen

       Hur mycket tid går inte åt till att i kalkylstadiet sitta och mängda saker från en halvdålig pdf ritning när man projekterat i cad och troligtvis redan plockat ut de flesta mängder redan…eller iaf kan göra det rätt enkelt…ta den tiden sedan gånger x antal som lämnar anbud så blir det rätt många timmar

       Vad noggrannheten anbelangar så är det ju ett genomgående tema…vi tar fram utsättningsdata från de underlag vi får till oss och Kvaliteten blir därefter… vi är ju inte magiker även om vi har en “trollstav”

       Man bör vara tydlig med detta och tala om hur man får fram data men sedan är det ju inte säkert en CAD-fil är bättre än en PDF

       Agny
        Jag håller med, vi bör försöka ta fram ursprungliga cad filer. Men sist har jag inte haft tur med det. Så jag georefererade en bitmap bild i sbg geo och gjorde grov utsättning för väg. Sedan har jag lyckats att få en dwg från tidigare utsättare och har jämfört data. Det diffade 2-8cm på visa ställen, men jobbet kunde fortsätta.

        Visa pdf-er är skyddade och går inte att omvandla till DWG.

         

       Visar 1 svar - 1 till 5 (av 5 totalt)
       • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämnet.