fbpx

Japan gör mät-data på vägar och byggnader tillgängligt gratis.

Kashiba City i Japan har släppt mät-data för stadsvägar och byggnader på sin egenutvecklade webbportalen  “Kashiba RID”.

Detta initiativ startades av det japanska företaget Nippon Insiek. De mätte detta med sin laser Mobile Mapping (Sitecos Road-Scanner) under åren 2013-2019. Till detta använde dom Sitecos programvara Web-Survey för distribution.

Även om sån mätdata används i stor utsträckning av de lokala myndigheterna för offentliga arbeten, har de släppts offentligt rikstäckande för första gången, vilket ger fri tillgång och användning.

Myndigheterna har höga förväntningar för den nya webbportalen som kan användas gratis. Exempel på användningsområden kan vara att producera kartor och skapa VR-spel.

“Kashiba RID” -portalen ger fri tillgång till data för cirka 7 000 sektioner (vardera 100 m långa) på färdplanen. Punktmoln tillhandahålls också för vägar och byggnader, elkabel och vägskyltar och markeringar. Eftersom avståndet mellan två specifika punkter och höjden på en byggnad längs vägen kan mätas med toleransen 1 centimeter, kan icke-experter också skapa sina egna katastrofförebyggande kartor, inklusive havsnivå för deras hem och evakueringsvägar , eller utveckla virtual reality-spel med tillhörande platsinformation.

Kashiba RID

”Att göra denna information tillgänglig för alla, öppnar dörren för icke-experter som kan ta reda på nya användningsområden och förstora dess användbarhet. Denna trend kommer att spridas i hela landet i framtiden.”

En representant för Nippon Insieks

Vad är Kashiba RID?

Kashiba RID är ett webbverktyg som låter dig fritt se ett brett utbud av 3D-väginformation i Kashiba City, Japan.

Otaliga punkter samlas i väginformationen för att återge bilden tredimensionellt. Den största funktionen är att var och en av punkterna har koordinater. Du kan mäta storleken, avståndet och positionen för olika objekt längs vägen eller vägkanten på webben utan att gå till webbplatsen.

Den kan användas gratis, inte bara för bygg- och projekteringsföretag utan också för privatpersoner och lokala myndigheter.

Exempel på användning av Kashiba RID

Det finns olika sätt att använda den eftersom den kan användas fritt av regeringen, privata företag och privatpersoner.

• Landskapssimulering

• Skapa planritningar, tvärsnitt och regulatoriska kartor

• Affärsstöd för hela staden och farokartor

• Underhåll av vägar (tunnel)

• Stadsplanering

• Undersökning av tillfällig konstruktion

• Förkontrollera för specialkörning

0
0
2020-09-07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.