fbpx

NavVis VLX – En mobil skanner som levererar

NavVis, en global leverantör av inomhusteknik och företagslösningar, lanserar NavVis VLX. En bärbar skanner som är utformad för att skanna i de mest komplexa miljöer som byggprojekt, trappor och industrier. NavVis VLX använder sig av både granskningsmått och högupplösta panoramabilder. Med mätdata av hög kvalitet och en kompakt, ekonomisk design kommer att förändra hur projekt skannas för BIM- och CAD-program.

Utrustning

NavVis VLX är utrustad med två LiDAR-sensorer och kan snabbt och effektivt skanna med samma SLAM-teknik som för sin andra mobila skanner för inomhusanvändning, NavVis M6. Tillsammans med punktmoln tar NavVis VLX högupplösta panoramabilder i ett komplett 360 ° synfält. Detta är ett resultat av fyra strategiskt placerade kameror.

Designen på enheten placerar hårdvaran på operatörens fram- och ovansida. Detta ger flera fördelar jämfört med ryggsäcksmodeller. Att bära enheten på framsidan gör att operatören kan ha mer kontroll över var sensorerna skannar, vilket förbättrar datakvaliteten. Användaren har en inbyggd skärm där man ser vad som har skannats och kvaliteten på de data som skannas. Att man har större kontroll över enheten och att man har armarna fri gör den väl lämpad för komplexa miljöer som byggprojekt och industrier med hinder och trappor.

NavVis VLX

“Vi designade NavVis VLX för att förse teknik-industrin med en kompakt, mångsidig enhet som effektivt skannar byggnader och ändå levererar punktmoln med bra noggrannhet”, säger Georg Schroth, NavVis CTO.

”Vår mobila skanner för inomhusbruk, NavVis M6, har verkligen tagit fart under de två åren sedan lanseringen på grund av dess förmåga att snabbt skanna mätdata med hög noggrannhet i stora kommersiella och industriella fastigheter.
Det finns fortfarande ett stort behov av mobil skanning inom byggsektorn. Därför utvecklade vi en mer mångsidig enhet som kan uppnå vad NavVis M6 gör, men i mindre skala och med lägre budget. ”

Mätdata som samlas in med NavVis VLX kan användas för en mängd olika områden, inklusive byggnadsdokumentation som CAD-ritningar och BIM-modeller.

0
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.