fbpx

Trimble R12i i kombination med TDC 600 – Ett vinnande koncept

I september 2020 lanserades R12i, en GNSS utrustning med Trimble ProPoint och Trimble TIP TILT.

Trimble ProPoint gör det möjligt att mäta under svåra GNSS-förhållanden, exempelvis inne under träd eller vid höga byggnader. Miljöer som tidigare varit utmanande att mäta i. Tekniken bygger på Trimbles banbrytande signalhantering som beräknar positioner via 672 kanaler och ger ett förbättrat stöd mot ”multipath”-signaler och andra störningar.

Trimble TIP TILT teknologi är en IMU-baserad lutningskompensator som både är kalibreringsfri och immun mot magnetiskstörning.

Med Trimble TIP kan man mäta in punkter som tidigare varit utmanande och ibland kunde kännas lite osäkra att mäta in, som t ex punkter på kanten av ett öppet schakt.

Trimble har lyckats kombinera dessa två teknologier i R12i vilket resulterat i en oöverträffad GNSS prestanda, som kunderna snabbt lärt sig uppskatta. Kombinationen behövs och funktionerna stöder varandra. Man kan sammanfatta det med it takes two to tango.

TDC 600, Trimbles nya superlätta, ergonomiska fältdator, ligger i framkant när det gäller utveckling. Lite större än en mobiltelefon vilket avsevärt förbättrar arbetsmiljön ur ett ergonomiskt perspektiv. Det gör kombinationen R12i och TDC 600 till ”ditt lättaste val”.

Vad säger kunderna?

Trimtecs kunder har återkopplat med mycket positiv feedback och många är väldigt lyriska över hur mycket bättre och enklare deras arbete har blivit med R12i. Utrustningen imponerar när det blir så konkret att mätningen blir ännu effektivare och de uppskattar noggrannheten. Många bolag försöker idag effektivisera sitt arbete och lyckas med hjälp av R12i.

Någon annan best-selller ni vill nämna?

Hmmm … Ja, det skulle väl vara den självkalibrerande scannern Trimble X7 då. Kunderna uppskattar att den är så lätthanterlig och att man ser resultatet redan i fält. Imponerar med att fungera både inne och ute, ner till -20 grader.

0
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.